Monologafton

2 juni

Teaterlinjens årskurs två på Bergslagens folkhögskola vill hälsa er hjärtligt välkomna till årets monologafton. Den första monologen kommer att framföras av Ludwig Spångberg och börjar kl. 18:00 och slutar kl. 19:00. Därefter följer en paus med fikaförsäljning som varar från kl. 19:00 till kl. 19:30. Slutligen framför Johanna Tholander sin monolog som börjar kl. 19:30 och slutar kl. 20:30.

Idiotens berättelse av Hans Alfredsson
Framföres av: Ludwig Spångberg

”Men det är inte rätt att en människa ska bo ute hos djuren i alla fall, i vår moderna tid med bilar och allehanda uppfinningar, då är det som gamla tider, då alla hade det mycket svårt. Då bodde nog många hos djuren och tog av deras värme..”

Så sägs det i denna monolog som baseras på romanen ”En ond man”, som i sin tur även blev den svenska filmklassikern ”Den enfaldige mördaren”. En monolog om moralitet, godhet, ondska och sökandet efter det goda hos alla människor. För ingen människa är ju ond. Alla människor är ju goda innerst inne. Eller…?

Hundliv av Sara Kadefors
Framföres av: Johanna Tholander

”Hur… Hur kommer man nära människor? Vad säger man? Hur mycket eller lite? Det är den där balansgången som är svår. Var går gränsen för att bli vad heter det på… trängande – heter det så?”

Ja, vad är närhet? Vad betyder ensamheten för oss? Är livet precis som det ska vara? Lojalitet? Rädslor? Väntan? Vad är allt detta egentligen? Frågorna är många. Finns det egentligen några svar?

[sharify]