Allmän kurs gymnasienivå

Letar du efter en utbildning där du kan få behörighet till högskola eller ha motsvarande fullgjort gymnasium? Vill du själv bestämma över dina studier? Vill du studera på en engagerad och rolig skola?

Allmän kurs på Folkhögskolan i Köping är utbildningen för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete. Du som har eller inte har tidigare studier på gymnasienivå kan nå grundläggande behörighet på ett år upp till tre år beroende på tidigare studier. Tillsammans med dina lärare och mentorer bygger du din studiegång på folkhögskolan utifrån dina förkunskaper och mål.

Skolan ligger långt fram när det gäller data och informations- och kommunikationsteknik. Som arbetsverktyg får du låna en dator av skolan under studietiden.

Arbetssätt och innehåll

Svenska, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia är ämnen som du kommer att läsa under din tid här. De ger grundläggande behörighet men dessutom kommer du få lära dig mycket annat som rustar dig för framtiden oavsett om du är på väg mot arbetsliv eller vidare studier. Grupparbeten, gruppdiskussioner och gruppredovisningar är en del av arbetssättet och genom att arbeta med temadagar, föreläsare och studiebesök ser vi till att fokusera på världen utanför skolan. Samhällsfrågor lokalt, regionalt och internationellt bildar en röd tråd genom kursen.

Du är varmt välkommen till en intressant och inspirerande utbildning!

 

 


Deltagare berättar

Eric Nore

Den största skillnaden mot gymnasiet är att det är mer frihet här. Och att det är ett aktivt val man har gjort, man är ju mer motiverad till att gå här av den anledningen. Här blir man sedd, det är inte lika stort och lärarna har tid att se varje elev. Sen gillar jag hur behörigheterna funkar. Man blir inte bedömd efter hur man har klarat det, utan det är antingen eller och det är jätteskönt. Många har ju skriv- och provkramper som sätter käppar i hjulet. Man får också en helt annan kontakt både med elever och lärare här, jämfört med gymnasiet. Så det är bara positivt i den aspekten. Fast innan man söker kanske man ska tänka två gånger, om man är motiverad. Det är nog ingenting man ska göra bara för att ha nåt att göra, utan jag tror att man måste ha bestämt sig. Men för mig har det här varit jättebra.


Allmän kurs gymnasienivå

Längd
1-3 år beroende på förkunskaper.

Kursstart
Augusti och januari.

Sista ansökningsdag
15 maj för kursstart i augusti.
1 december för kursstart i januari.

Kurskostnad
Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 500 kr som används till studieresor, studiematerial, försäkring, programlicenser och skolgemensamma aktiviteter.

Studieekonomi
Utbildningen berättigar till studiemedel. Har du frågor kring studiemedel kan du vända dig till Centrala studiestödsnämnden (CSN).

För mer information:
Elin Ragnebro
Tel: 076-671 30 87
elin.ragnebro@vfhsk.se

Sök till kurs
X