Hökartorget blev tillfälligt klassrum

Publicerat: 31 mars
Joakim Walther och två av eleverna som ser fram emot fredagens lektion.

På fredagsförmiddagen samlades elever och lärare från Inspirationskursen på Folkhögskolan i Köping på Hökartorget.

Vid 9.30-tiden på fredagen började något utöver det vanliga ske på Hökartorget i Köping. Stolar ställdes upp i rader och ett tält ställdes upp.

Det stod snart klart att det var Folkhögskolan i Köping som hade flyttat in tillfälligt på torget.

– Vi har öppet hus i våra lokaler i Folkets Hus och då kommer alla människor dit. Därför flyttar vi ut vår lektion hit, berättar läraren Joakim Walther.

Klockan 10 inleddes Inspirationskursens lektion, och senare tog den allmänna kursen plats vid den tillfälliga lektionsytan.

– Vi kommer bland annat ha frågesport om nutidsorientering. Och lektionen är utformad så att allmänheten kan delta om de vill, säger Joakim Walther.

Vad tycker eleverna om det här?

– De tycker att det är kul att göra något annorlunda.

Och hur känner du inför att hålla en lektion utomhus?

– Det ska bli spännande och kul, avslutar han.

Lektionerna beräknas pågå till klockan 12 på fredagen.

Text och Foto: Michaela Ericzén (Magazin24.se)

(Artikeln hämtad från Magazin24.se)

Folkhögskolan i Köping, Folkhögskolans dag, Hökartorget, Köping