Vad händer i Bosnien idag?

Publicerat: 3 maj

Västerås folkhögskola är projektpartner i Youth empowerment partnership program i staden Tuzla där organisationen Tuzla Community Foundation (TCF) står för genomförandet.

Stadsvandringen genomfördes tillsammans med en grupp bosnier som studerar engelska. Foto - Jan Pettersson

Stadsvandringen genomfördes tillsammans med en grupp bosnier som studerar engelska. Foto – Jan Pettersson

Samarbetet inleddes sommaren 2014 då pedagoger och deltagare från Västerås folkhögskola besökte TCF. Vi blev otroligt väl mottagna och lärde oss massor om hur de arbetar, situationen i landet och Tuzla-kantonen.

Därefter har studieresor i båda riktningarna fördjupat kontakterna med TCF och deras samarbetspartners. Skolan har startat en valbar kurs med inriktning på Bosnien och nu är vi i Bosnien igen med deltagarna. Ni kommer här få dagboksrapporter några dagar framöver 🙂

Bosnienresa – Tuzla maj 2017
Dagboksanteckningar

Onsdagen den 3 maj
Vi började resan mot Skavsta flygplats alldeles för tidigt. Flygresan gick smidigt och väl på plats tog vi lunch och en snabb vila. 16.30 möttes vi upp vid hotellet av en engelskagrupp från Agora center som tog oss på en spännande rundvandring runt Tuzla. För vissa av oss var det andra, tredje eller fjärde gången av denna rundvandring. Men alltid lika intressant! Vi fick även Jens och Janne att posera lite.

Text: Kim Gustafsson
Foto: Jan Pettersson, Daniel Örndalen, Kim Gustafsson

Allmän kurs, Bosnien