Skolavslutning på slottet

Publicerat: 4 juni

Fredagen den 5 juni höll Västerås folkhögskola skolavslutning på Västerås slott.
200 deltagare och personal från skolans samtliga verksamheter var inbjudna till det som förhoppningsvis kan bli bli en ny tradition. Den högtidliga inramningen förstärktes av faktumet att landshövdingen Håkan Wåhlstedt hälsade välkommen, samt talade om folkhögskola och framtidstro – riktat både till de deltagare som slutade men också till alla andra. Detta var den första skolavslutningen som hållits på slottet med den nya landshövdingen, vilket är något som Västerås folkhögskola naturligtvis både är glada och stolta över.

Efter att alla deltagare hade samlats vid borggården genomfördes själva avslutningen i Rikssalen. Närmare 40 deltagare slutade och fick sina intyg med studieomdömen (folkhögskolans motsvarighet till betyg). Fyra deltagare som utmärkt sig på olika sätt under året som gått uppmärksammades extra mycket genom att de tilldelades stipendier. Det bjöds också på levande musik samt kaffe och jordgubbstårta.

Förmiddagen gick tydligt i stolthetens tecken: stolthet över att gå på folkhögskola, stolthet över att ha klarat sina studier och vuxit som människor och självfallet också stolthet över att ha blivit inbjudna till Västerås slott.

Kea Thorslund
kea.thorslund@vfhsk.se

 

Allmän kurs, Inspirationskursen (SMF), SFI, Skolgemensamt