Besök på valbar kurs drama

Publicerat: 30 mars

Deltagarna som går på allmän kurs har möjlighet att välja olika valbara kurser, en av dessa är drama.

_MG_3766

Bitte justerar ljuset på scen

Bitte Lindberg som är utbildad teaterledare berättar att deltagarna i hennes dramakurs under denna lektion bland annat övar in föreställningen de ska visa på skolavslutningen. Lektionen innan denna övades det mest på framträdandet som deltagarna gjorde på Folkhögskolans dag.

Under repetitionerna har deltagarna förmånen att vara i Studio Westmannias lokaler, en riktig teater med tillgång till mängder av rekvisita. Att Studio Westmannia ligger ett stenkast från skolan gör inte saken sämre.

Att det är mycket skratt under kursen är mer en regel än ett undantag, Bitte skrattar själv när hon berättar:
Det behövs verkligen inte några situps på gymmet de dagar jag har dessa deltagare.

Bitte fortsätter att berätta att deltagarna själva har stor del i allt de gör på kursen, Bitte agerar mest som ett bollplank i skapandeprocessen och stöttar med sin erfarenhet. Drama som ämne fungerar också bra som ett komplement till undervisning, där finns konkreta och direkta uttryck som  många gånger är lättare att ta till sig än bara information. En av många roliga saker med dramakursen är att deltagarna uppskattar att kunna kliva ur de roller som ofta förväntas av dem i vardagen. Här får de möjlighet att leva ut, utan att någon tittar konstigt på dem.

 

David Persson
david.persson@vfhsk.se

 

Bildgalleri

 

 

Allmän kurs