Dagboksanteckningar måndag 14 maj – Bosnienresa 2018

Hela gruppen besökte en muslimsk skola, där pratade vi med biträdande rektor och en engelsklärare. Vi fick även en rundtur av två elever från skolan, de visade oss allt från internatet till biblioteket och deras tillhörande moské. Skolan var väldigt stor och väldigt mycket finare än många skolor i Sverige så det var riktigt kul att se.

Efter det åkte vi med taxi till en restaurang som vi fått rekommenderad. De skulle tydligen ha mycket vegetarisk och vegansk mat och det var utan tvekan det godaste jag ätit sedan jag kom hit. Det blir nog fler besök där innan vi åker hem!

Resten av dagen gick åt till att skriva på projektarbetet som många av oss är ganska stressade över. Den här veckan i Bosnien har nämligen varit fullspäckad med roliga aktiviteter och möten så tiden går mycket snabbare än vad man räknat med.

Text: Christopher Florendal

På bilderna syns deltagarna på vårt studiebesök när vi besöker en muslimsk skola i Tuzla. Bl a syns också Aisha som är elev på skolan som var en av våra guider på skolan. Man kan också se skolans moské.
Foto: Safa Al-Hamid

Allmän kurs, Bosnien