Dagboksanteckningar lördag 19 maj – Bosnienresa 2018

Publicerat: 21 maj

Sista dagen i Bosnien. Jag vaknade tidigt för att hinna att köpa presenter till min familj. Jag och Nina åt på matsalen själva och de andra sov för att igår var det sista kvällen. Vi kom tillbaka till hotellet kl 2 på natten, eftersom vi träffade några elever från Ismet-skolan.

Ungefär kl 4 lämnade vi hotellet för att åka till flygplatsen. Vi gick igenom säkerhetskontrollern­a och jag fick gå sist. Han frågade mig om uppehållstillstånd och sådant. Det gick bra för jag hade alla papper med mig. Jag fick lite problem i metalldetektorerna på grund av min jacka och nålarna i min slöja. Men det gick bra.

Alla var jättestressade när vi väntade på flygplatsen. Toaletten var bland det äckligaste som Daniel hade sett i hela sitt liv.

Väl på flygplanet fick vi höra att hela Sverige hade problem med någon slags radiokommunikation. Vi fick vänta ungefär 2 timmar på planet. Sen åkte vi och flygresan var otäck för flera deltagare. Jag, Nina och Christopher satt bredvid varandra och försökte trösta varandra. Det var läskigt.

Ungefär kl 22.30 landade vi i Sverige efter en lång resa. Bussen , som skolan hyrde, väntade i Skavsta och körde oss till Västerås. Jag var hemma ungefär kl 1 på natten. Ninas man skjutsade hem mig, Fredrik och Markus.

Text: Safa Al-Hamid

Allmän kurs, Bosnien