Dagboksanteckningar lördag 12 maj – Bosnienresa 2018

Publicerat: 12 maj

Idag hade vi en ledig dag från alla möten. På förmiddagen tog vi taxi till Bingo shoppingcenter. Hör och häpna, för fyra personer betalade vi endast 15 kr för taxin; för det får du knappast en kopp kaffe i Sverige. Där gick vi runt i affärer och tog en förmiddagsfika. Det fanns mycket att titta på och vi blev några bosniska mark fattigare.
Jag, Safa, Daniel och Markus åt lunch som bestod av pizza och det njöt vi av under åskväder. Efter lunchen gick Markus och jag till hotellet, men Safa följde med Daniel som skulle tatuera sig.
Egor åkte med Miralem, som arbetar i organisationen Youth Bank, till en by utanför Tuzla som heter Kalesija. Där hade Miralem en workshop för ungdomar och en av sakerna de får lära sig är samarbetsövningar.
Det har hunnit bli kväll och vi har ätit gemensam middag. Christopher fyllde år idag och när han gick tillbaka till hotellet hade de givit honom choklad och chips som present. Det var en fin gest av hotellet att gratulera Christopher. Tack för i dag slut för i dag. I morgon väntar en ny spännande dag med ett besök till Srebrenica.

Text: Nina Lille

Allmän kurs, Bosnien