Läslov

Publicerat: 15 oktober
I det moderna Sverige där språket och läsningen får allt större betydelse är det önskvärt att stimulera barns och ungas läslust. Under Bokmässan i Göteborg lanserades kampanjen Läslov. Tanken är att förvandla höstlovet till ett läslov där barn och ungdomars lust till läsning, berättande och skrivande står i centrum.läslov
Kampanjen initierades av den ideella föreningen Läsrörelsen.  Många olika aktörer ingår i detta samarbete, bland annat elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandlar, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag. Nätverket växer fort. Västerås folkhögskolas egna Tony Lorenzi ingår i styrgruppen för projektet och Västerås folkhögskola är därmed en av alla samarbetspartners.

Tony deltog i en paneldebatt under Bokmässan om projektet (det är han som är nummer tre från vänster på bilden).

Runt om i landet kommer läsfrämjande aktiviteter att anordnas under vecka 44. Håll utkik efter bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket mer. På läslov.se finns ett kalendarium där man kan se de olika aktiviteterna som sker runt om i landet.

Kea Thorslund

kea.thorslund@vfhsk.se