juni 2016

Publicerat: 13 juni

Sommaravslutning för allmän kurs

I fredags, den 10 juni, tog vårterminen 2016 slut för deltagarna på Allmän kurs på Västerås folkhögskola. Detta firades på plats i skolan genom traditionsenligt fika, högtidstal av skolledningen, intygsutdelning och stipendieutbildning. Att skolavslutningar traditionellt sett är ett tillfälle för både glädje och en och annan tår stämde även in vid detta tillfälle, då lättnad över att ha överlevt ännu en termin blandades med vemodet över att nu kanske lämna en plats som inneburit en trygghet under några år.

Till er som slutade önskar vi ett varmt lycka till. Ni är alltid välkomna att komma tillbaka och hälsa på om saknaden blir för stor. Till er som vi har nöjet att återse till hösten önskar vi en riktigt bra sommar. På återseende.

 

Text: Kea Thorslund
kea.thorslund@vfhsk.se
Bild: David Persson
david.persson@vfhsk.se

 


Publicerat: 13 juni

Anundshög

Onsdagen den åttonde juni besökte allmän kurs högskoleförberedande och allmän kurs grund Anundshög. Platsen innehåller åtskilliga betydelsefulla fornminnen, inte minst själva Anundshög som är den största gravhögen i Sverige, sannolikt från järnåldern. Vidare finns bl a rester av en tingsplats samt en bevarad runsten.

Först promenerade vi över Badelundaåsen som är en rullstensås skapad av inlandsisen som även den bjuder på intressanta lämningar från järnålder och vikingatid. Väl på plats undersökte var och en på sitt sätt Anundshög med omgivningar. Vi hann även med en fika i det fina vädret.

 

Text: Fredrik Stockhaus
fredrik.stockhaus@vfhsk.se
Bild: Annica Wilson
annica.wilson@vfhsk.se

Allmän kurs, Allmän kurs grund