Uno, Wången

B-tränaren som läser in gymnasiet på folkhögskolan

Tiffany Wistrand med kallbloden Tigerlilje och Steinar. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Allmän kurs häst är en folkhögskolekurs för den som vill läsa in högskolekompetens och ta en hästskötarexamen. Tiffany började på gymnasiet, hoppade av för att jobba med hästar men har nu plockat upp studierna igen. En möjlighet som erbjuds genom Hästsportens Folkhögskola.

Tiffany Wistrand började gymnasiet på Wången men slutade när hon med stöd av sin familj fick en chans att hyra in sig på Berga gård i Norrtälje. Två år senare är hon tillbaka! Nu ska hon läsa in gymnasiet genom Allmän kurs häst inriktning trav.

Kursen ges i samverkan mellan Hästsportens Folkhögskola och Västerås Folkhögskola.

Läs hela artikeln på Wångens hemsida.

Allmän kurs häst, Hästsportens folkhögskola, Wången

Dagoboksanteckningar Bosnien 15 maj 2019

Dagen började med att ALLA ELEVER FICK JOBBA MED SINA PROJEKT INDIVIDUELLT. Gurbet och Martin hade en intervju och efter lunch gick vi på en presentation för youth bank med Mirza som är våran koordinator. På kvällen gick vi ut och åt. Det blev inte en gemensam middag då många valde att ta en promenad. Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet för Alexander hade en intervju inbokat och vi avslutade sedan kvällen med spelet UNO.

Reflektion
Jag idag har äntligen själv kommit igång med mitt arbete med youth Bank. Middagen blev inte lite tokig när vi skulle äta pizza då vi beställde jumbo storlek på pizzorna då de inte var små precis (se bild så förstår du) ~(˘▾˘~)

Sen lärde jag Bosnien teamet hur man spelar UNO. Det blev en riktigt hård match och alla hade sköj. Och Martin vann matchenヾ(⌐■_■)ノ♪

Skrivet av Ola Faxén 〆(・∀・@)

Allmän kurs, Bosnien, Projekt, Tuzla, Uno, Youth bank

Publicerat: 7 mars

Madde läser Allmän kurs häst

Madeleine Gejland tillsammans med Wångens häst Ivan från Bergeå Gård. Foto: Emma Roos

På Allmän kurs häst läser man gymnasieämnena på distans via Västerås folkhögskola.

Folkhögskoleutbildningen Allmän kurs häst riktar sig till hästintresserade som behöver gymnasiekompetens. Kursen går på hästnäringens riksanläggningar Wången och Strömsholm med inriktningarna trav, islandshäst och ridhäst.

På Hästsportens folkhögskola finns kursen Allmän kurs häst. Via den läser Madeleine Gejland in gymnasiet och går samtidigt hästskötarkursen profil islandshäst. Hennes mål är att fortsätta plugga häst på universitetet. Madeleine Gejland har jobbat med hästar och drivit en verksamhet med turridning, ridskola och träning av hästar. Hon har hunnit med mycket men har inte en färdig gymnasieexamen.

Läs mer om Madde på Wångens hemsida.

Allmän kurs häst, Distans, Hästsportens folkhögskola, Islandshäst, Ridhäst, Strömsholm, Trav, Wången