Better Future, Wången

B-tränaren som läser in gymnasiet på folkhögskolan

Tiffany Wistrand med kallbloden Tigerlilje och Steinar. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Allmän kurs häst är en folkhögskolekurs för den som vill läsa in högskolekompetens och ta en hästskötarexamen. Tiffany började på gymnasiet, hoppade av för att jobba med hästar men har nu plockat upp studierna igen. En möjlighet som erbjuds genom Hästsportens Folkhögskola.

Tiffany Wistrand började gymnasiet på Wången men slutade när hon med stöd av sin familj fick en chans att hyra in sig på Berga gård i Norrtälje. Två år senare är hon tillbaka! Nu ska hon läsa in gymnasiet genom Allmän kurs häst inriktning trav.

Kursen ges i samverkan mellan Hästsportens Folkhögskola och Västerås Folkhögskola.

Läs hela artikeln på Wångens hemsida.

Allmän kurs häst, Hästsportens folkhögskola, Wången

Dagoboksanteckningar Bosnien 16 maj 2019

Känslosam dag i Kiseljak.

Idag åkte gänget ut till Kiseljak för bokade intervjuer med Roma’s women organization ”Better Future”. Jag, Laila och Alexander fick också tillfälle att intervjua en romsk ensamstående medelålders kvinna i hennes egna hem vilket var otroligt givande. Hon kämpar dagligen med de svåra förhållandena som hon och hennes barn lever i och allt vad det innebär. En sann krigare.

Efter att alla intervjuer var klara fick vi också möjligheten att besöka den mest utsatta delen av den romska byn i Kiseljak. Det var en känslosam upplevelse och det är väldigt svåra förhållanden som vissa romska familjer lever i. Denna upplevelsen fick en att tänka efter, både en och två gånger över att man ska vara tacksam för det man har hemma i Sverige.

I huset på bilden bor det 17 personer. En mamma, pappa, farmor och 14 barn varav endast 8 gick/går i skolan.

Text: Rosalie Thorén

Allmän kurs, Better Future, Bosnien, Kiseljak, Projekt

Publicerat: 7 mars

Madde läser Allmän kurs häst

Madeleine Gejland tillsammans med Wångens häst Ivan från Bergeå Gård. Foto: Emma Roos

På Allmän kurs häst läser man gymnasieämnena på distans via Västerås folkhögskola.

Folkhögskoleutbildningen Allmän kurs häst riktar sig till hästintresserade som behöver gymnasiekompetens. Kursen går på hästnäringens riksanläggningar Wången och Strömsholm med inriktningarna trav, islandshäst och ridhäst.

På Hästsportens folkhögskola finns kursen Allmän kurs häst. Via den läser Madeleine Gejland in gymnasiet och går samtidigt hästskötarkursen profil islandshäst. Hennes mål är att fortsätta plugga häst på universitetet. Madeleine Gejland har jobbat med hästar och drivit en verksamhet med turridning, ridskola och träning av hästar. Hon har hunnit med mycket men har inte en färdig gymnasieexamen.

Läs mer om Madde på Wångens hemsida.

Allmän kurs häst, Distans, Hästsportens folkhögskola, Islandshäst, Ridhäst, Strömsholm, Trav, Wången