Better Future, Nätverksmöte, Allmän kurs

Dagoboksanteckningar Bosnien 17 och 18 Maj 2019

Allmän kurs, Bosnien, Projekt, Tuzla

Dagoboksanteckningar Bosnien 16 maj 2019

Känslosam dag i Kiseljak.

Idag åkte gänget ut till Kiseljak för bokade intervjuer med Roma’s women organization ”Better Future”. Jag, Laila och Alexander fick också tillfälle att intervjua en romsk ensamstående medelålders kvinna i hennes egna hem vilket var otroligt givande. Hon kämpar dagligen med de svåra förhållandena som hon och hennes barn lever i och allt vad det innebär. En sann krigare.

Efter att alla intervjuer var klara fick vi också möjligheten att besöka den mest utsatta delen av den romska byn i Kiseljak. Det var en känslosam upplevelse och det är väldigt svåra förhållanden som vissa romska familjer lever i. Denna upplevelsen fick en att tänka efter, både en och två gånger över att man ska vara tacksam för det man har hemma i Sverige.

I huset på bilden bor det 17 personer. En mamma, pappa, farmor och 14 barn varav endast 8 gick/går i skolan.

Text: Rosalie Thorén

Allmän kurs, Better Future, Bosnien, Kiseljak, Projekt

Dagoboksanteckningar Bosnien 15 maj 2019

Dagen började med att ALLA ELEVER FICK JOBBA MED SINA PROJEKT INDIVIDUELLT. Gurbet och Martin hade en intervju och efter lunch gick vi på en presentation för youth bank med Mirza som är våran koordinator. På kvällen gick vi ut och åt. Det blev inte en gemensam middag då många valde att ta en promenad. Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet för Alexander hade en intervju inbokat och vi avslutade sedan kvällen med spelet UNO.

Reflektion
Jag idag har äntligen själv kommit igång med mitt arbete med youth Bank. Middagen blev inte lite tokig när vi skulle äta pizza då vi beställde jumbo storlek på pizzorna då de inte var små precis (se bild så förstår du) ~(˘▾˘~)

Sen lärde jag Bosnien teamet hur man spelar UNO. Det blev en riktigt hård match och alla hade sköj. Och Martin vann matchenヾ(⌐■_■)ノ♪

Skrivet av Ola Faxén 〆(・∀・@)

Allmän kurs, Bosnien, Projekt, Tuzla, Uno, Youth bank

Dagoboksanteckningar Bosnien 14 maj 2019

Idag har vi äntligen börjat arbeta med våra projekt. Jag hade en intervju med en journalist som hette Azra. Vi pratade om kvinnors situation i Bosnien. Efter en trevlig middag gick vi på musikal som handlade om ungdomars frigörelse. Budskapet med musikalen var fred och rubriken var Hair.

Text: Laila Mohammadi

Allmän kurs, Bosnien, Musikal, Projekt, Tuzla, Ungdomars frigörelse

Dagoboksanteckningar Bosnien 13 maj 2019

Måndagen började med att vi hade ett möte med våran koordinator på vårt hotel Miris Dunja. I och med att Fredrik och Rosalie kom igår gick vi igenom vad var och en tänkte fokusera sig på med sina individuella arbeten. Mirza (våran koordinator) gick igenom schemat vi hade framöver, vilka som ska intervjua vilka osv. Vi tog även farväl av Janne då det var hans sista dag med oss.
Innan lunch tog vi alla en promenad på torget så Rosalie fick se staden lite mer. Efter promenaden tog vi lunch på ett populärt snabbmatställe i Tuzla, Mozaik. (På bilden)
En lugnare dag då jag tror dom flesta mest planerade sina egna arbeten helt enkelt.

Tyvärr fick vi ingen sista bild med Janne ifrån denna dag men jag vill ändå ta tillfället i akt och tacka Janne ytterligare en gång. Vi är enade om att han gjorde ett exemplariskt jobb och vi alla önskar att han kunde stanna även denna vecka.

Text: Martin Dovenius

Allmän kurs, Bosnien, Mozaik, Projekt, Tuzla