Allmän kurs häst, Nätverksmöte, Allmän kurs

B-tränaren som läser in gymnasiet på folkhögskolan

Tiffany Wistrand med kallbloden Tigerlilje och Steinar. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Allmän kurs häst är en folkhögskolekurs för den som vill läsa in högskolekompetens och ta en hästskötarexamen. Tiffany började på gymnasiet, hoppade av för att jobba med hästar men har nu plockat upp studierna igen. En möjlighet som erbjuds genom Hästsportens Folkhögskola.

Tiffany Wistrand började gymnasiet på Wången men slutade när hon med stöd av sin familj fick en chans att hyra in sig på Berga gård i Norrtälje. Två år senare är hon tillbaka! Nu ska hon läsa in gymnasiet genom Allmän kurs häst inriktning trav.

Kursen ges i samverkan mellan Hästsportens Folkhögskola och Västerås Folkhögskola.

Läs hela artikeln på Wångens hemsida.

Allmän kurs häst, Hästsportens folkhögskola, Wången

Dagoboksanteckningar Bosnien 17 och 18 Maj 2019

Allmän kurs, Bosnien, Projekt, Tuzla

Dagoboksanteckningar Bosnien 16 maj 2019

Känslosam dag i Kiseljak.

Idag åkte gänget ut till Kiseljak för bokade intervjuer med Roma’s women organization ”Better Future”. Jag, Laila och Alexander fick också tillfälle att intervjua en romsk ensamstående medelålders kvinna i hennes egna hem vilket var otroligt givande. Hon kämpar dagligen med de svåra förhållandena som hon och hennes barn lever i och allt vad det innebär. En sann krigare.

Efter att alla intervjuer var klara fick vi också möjligheten att besöka den mest utsatta delen av den romska byn i Kiseljak. Det var en känslosam upplevelse och det är väldigt svåra förhållanden som vissa romska familjer lever i. Denna upplevelsen fick en att tänka efter, både en och två gånger över att man ska vara tacksam för det man har hemma i Sverige.

I huset på bilden bor det 17 personer. En mamma, pappa, farmor och 14 barn varav endast 8 gick/går i skolan.

Text: Rosalie Thorén

Allmän kurs, Better Future, Bosnien, Kiseljak, Projekt

Dagoboksanteckningar Bosnien 15 maj 2019

Dagen började med att ALLA ELEVER FICK JOBBA MED SINA PROJEKT INDIVIDUELLT. Gurbet och Martin hade en intervju och efter lunch gick vi på en presentation för youth bank med Mirza som är våran koordinator. På kvällen gick vi ut och åt. Det blev inte en gemensam middag då många valde att ta en promenad. Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet för Alexander hade en intervju inbokat och vi avslutade sedan kvällen med spelet UNO.

Reflektion
Jag idag har äntligen själv kommit igång med mitt arbete med youth Bank. Middagen blev inte lite tokig när vi skulle äta pizza då vi beställde jumbo storlek på pizzorna då de inte var små precis (se bild så förstår du) ~(˘▾˘~)

Sen lärde jag Bosnien teamet hur man spelar UNO. Det blev en riktigt hård match och alla hade sköj. Och Martin vann matchenヾ(⌐■_■)ノ♪

Skrivet av Ola Faxén 〆(・∀・@)

Allmän kurs, Bosnien, Projekt, Tuzla, Uno, Youth bank

Dagoboksanteckningar Bosnien 14 maj 2019

Idag har vi äntligen börjat arbeta med våra projekt. Jag hade en intervju med en journalist som hette Azra. Vi pratade om kvinnors situation i Bosnien. Efter en trevlig middag gick vi på musikal som handlade om ungdomars frigörelse. Budskapet med musikalen var fred och rubriken var Hair.

Text: Laila Mohammadi

Allmän kurs, Bosnien, Musikal, Projekt, Tuzla, Ungdomars frigörelse