Allmän kurs Häst

Kursen är ett samarbete med Hästsportens folkhögskola, och du läser allmänna gymnasieämnen på halvtid helt på distans och hästskötarkurs på halvtid på distans men med träffar på skolan för praktiska moment. I Strömsholm i Västmanland kan du få inriktning Ridsport och i Wången i Jämtland inriktning Islandshäst alternativt Travsport.

De allmänna ämnena läses tematiskt och med en viss hästprofil, och om du efter det första året behöver mer tid för att nå fram till en gymnasieexamen så kan du fortsätta läsa på vår Allmän kurs på distans. Kursen är lämpad såväl för dig som inte har påbörjat gymnasium sen tidigare och även dig som behöver komplettera med gymnasieämnen på grund- eller fördjupningsnivå för att bli behörig att söka till högskola och till exempel önskar utbilda dig till hippolog och liknande.

För att gå kursen behöver du:

  • Dator med internetuppkoppling
  • Headset med mikrofon
  • Webbkamera
  • God datorvana

För mer information om hästskötardelen av kursen och för att ansöka till kursen, se Hästsportens folkhögskolas webbsida: https://www.hastsportensfolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs/

 

Allmän kurs Häst

Längd
1-3 år beroende på förkunskaper.

Kursstart
Augusti.

Sista ansökningsdag
31 maj.

Behörigheter
Godkänd Allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Hästskötarkursen leder fram till möjlighet att avlägga yrkesprov för hästskötare.

Studiefinansiering
Kursen berättigar till studiemedel. Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN) för information och hjälp.

Kurskostnad
Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 250 kr som används till studiematerial, försäkring och skolgemensamma aktiviteter. Kostnad för hästskötarkursen beror på vald inriktning (se Hästsportens folkhögskolas webbsida för mer information).

Antagningsvillkor
Grundskolekompetens eller motsvarande.

För mer information
Måna Nilsdotter
Tel: 070-332 80 62
mana.nilsdotter@hastsportensfolkhogskola.se

Ansökan
Du söker till kursen på Hästsportens folkhögskolas webbsida.

X