Skriv ditt liv

Har du ett påbörjat självbiografiskt manus i din dator? Vill du dokumentera ditt liv, men vet inte hur du ska få ihop alla delar? Vill du spara dina livserfarenheter för framtiden eller tycker du bara att det är roligt att författa?

Vår kurs ger dig verktygen för att komma vidare med dina memoarambitioner. Här kan du få någon att bolla dina frågor med. Någon som konstruktivt hjälper dig vidare i texten. Ska jag skriva i nutid eller dåtid? Ska jag skriva i första eller tredje person och alla andra frågor om språk, form och innehåll som du brottas med. Samtidigt får du tillfälle att skapa tillsammans med likasinnade. Berätta om dina upplevelser för andra som ger dig spännande öden tillbaka.

Kursen bedrivs på distans i två terminer med 4 helgträffar per termin. Första tillfället träffas vi fredag till söndag. Övriga träffar genomförs lördag-söndag. Mellan träffarna skriver du, läser och kommenterar andras texter och får feedback från läraren. Alla övningar är direkt applicerbara på ditt eget manus.

För att delta i kursen behöver du ha en egen dator med internetuppkoppling. Du behöver grundläggande kunskaper i mailhantering och tillgång till ett ordbehandlingsprogram, t ex Microsoft Word. Det är bra om du kan bifoga och skicka filer. Första träffen kommer vi att ha en genomgång av datoranvändningen och se till att du får ett program för kommunikation över internet.

Syfte

Syftet med kursen är att du ska få tillräckliga verktyg för att kunna färdigställa ditt påbörjade projekt.

Kursupplägg

Under helgträffarna får du delta i ett antal övningar och textsamtal där du i grupp diskuterar texter och skrivande. Läraren deltar som en aktiv part i diskussionerna. Mellan helgträffarna genomför ni skrivuppgifter som delas med övriga i gruppen. Uppgifterna kommenteras i gruppen och av kursledaren.

Träffar

Första kurstillfället äger rum 16-18 augusti. Träff nummer två blir 28-29 september. Träff tre infaller 9-10 november och så den fjärde och sista träffen 14-15 december.

 

Material

– Kursdeltagarnas egna texter.
– ”Varje liv är värt att skildra” av Göran Palm och Elisabet Peterzén.
– ”Verktygslådan” – ett kurskompendium som fylls med tips, övningar och verktyg under kursens gång.

Antagningsvillkor

För att kunna delta i kursen måste du:
– ha en egen dator med internetuppkoppling.
– ha grundläggande kunskaper i datoranvändning.
– ha en påbörjad självbiografisk text. Du söker till kursen genom att skicka in ett smakprov (max fem sidor) av ditt påbörjade manus tillsammans med några rader om dig själv där du berättar varför du vill gå kursen.

Kursansvarig

Ingrid Sjökvist.

 

 

Skriv ditt liv

Längd
1 år.

Kurstyp
Profilkurs, distans.

Träffar
4 obligatoriska träffar per termin.

Kursstart
12 augusti 2019.

Sista ansökningsdatum
15 juli 2019.
Antagningsbesked skickas ut ca 1 augusti 2019.

Studiestödsnivå (CSN)
Gymnasienivå.

Ekonomi
Kursen är kostnadsfri. Deltagarna står själva för kostnaderna för kost och logi. Angivet kursmaterial ingår i kursen.

För mer information
Ingrid Sjökvist (om innehållet i kursen)
070-542 4207
sjokvist.ingrid@icloud.com

Tomas Aronsson (om skolan)       070-252 71 39
info@bfhsk.se

 

Sök till kurs
X