Inspirationskursen SMF

Inspirationskursen SMF är en plats för dig som saknar gymnasiebetyg och behöver extra motivation och inspiration för att hitta vidare i livet. SMF står för Studiemotiverande folkhögskolekurs. Här finns info om SMF på folkhogskola.nu.

Kanske är det som så att du har varit arbetslös länge och behöver hjälp och guidning att komma vidare. Då är vi rätt plats för dig. Vi riktar oss till personer mellan 18 och 65 år. Vår äldsta deltagare har varit 63,5 år ung.

På inspirationskursen kommer du att få möjlighet, att tillsammans med övriga deltagare och kursledare skapa ett schema och påverka det dagliga arbetet. Vi är intresserade av att få dig vidare i livet, därför är det viktigt att du får vara med och skapa dina förutsättningar. Vi försöker att variera oss så mycket det går och ge våra deltagare så stor chans som möjligt att påverka sin vardag. Det är för oss väldigt viktigt att du känner dig välkommen och att du får meningsfulla dagar under din tid hos oss.

Ett av våra långsiktiga mål är att du ska komma tillbaka och läsa upp dina gymnasiebetyg, t ex på vår allmänna linje. Kursen bygger på dina personliga egenskaper, erfarenheter och kunskaper.

Några återkommande ämnen hos oss i det ”egna arbetet” är t.ex. körkortsteori, egna projekt, eget skapande, studiebesök, praktik, arbete.

Vi samverkar med övriga skolan och gör därför gemensamma saker med hela folkhögskolan.

Ansökan

Ansökan till Inspirationskursen SMF görs direkt via din handläggare på Arbetsförmedlingen. Här finns info på AF:s hemsida.

Tid

Kursen genomförs på 65 dagar och vi håller i kursen mellan 09.00-15.00 varje vardag.

Plats

Engelbrektsgatan 57 i Norberg. Hitta hit.

Kort film från pedagogen Hamodi som gjordes inför Folkhögskolans dag 2020:

Inspirationskursen SMF

Längd
13 veckor.

Kursstart
Kursstarter sker kontinuerligt.

Syfte
Inspirera och stötta deltagare i planering mot studier, arbete eller annan individuell planering.

Antagningsvillkor
För att kunna gå Inspirationskursen SMF krävs att du är arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen samt saknar fullständiga gymnasiebetyg.

Ansökan
All rekrytering till Inspirationskursen SMF sker genom Arbetsförmedlingen.

För mer information
Elin Ragnebro
076-671 30 87
elin.ragnebro@vfhsk.se

X