Dator och headset

Allmän kurs på distans

Länk till kursens plattform: https://vbfhsk.pingpong.se/

Du studerar hemifrån med hjälp av dator och Internet och får en inledande introduktion i Ping Pong, lärplattformen som används i kursen. Utbildningen är anpassad för vuxna och ger en bred allmänbildning. Godkänd allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Du läser kärnämnen som svenska, engelska, samhällskunskap, religion, matematik, naturkunskap, historia. Du kan också läsa psykologi. Särskild behörighet kan i vissa fall ges. Tillsammans med lärarna utformar de studerande kursernas innehåll.

Tillsammans med din mentor bygger du din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du studerar utifrån dina egna förkunskaper och förutsättningar. Kursen kräver god självdisciplin på grund av att det i hög grad är du själv som organiserar dina studier.

Grupparbete och gruppredovisningar är en del av arbetssättet. Som kursdeltagare upplever du påtagligt dina egna och gruppens framsteg, något som inte bara stärker självkänslan utan också gruppkänslan. Förutom ämnesstudierna läser vi också ofta i ämnesövergripande studier. Det kan handla om temaveckor, föreläsningar eller större projektperioder. Studier på folkhögskola leder inte bara till ökade kunskaper utan också till ökat självförtroende och ansvarstagande.

För att gå kursen behöver du

  • Dator med internetuppkoppling
  • Headset med mikrofon
  • Webbkamera
  • Kunna vara uppkopplad minst två gånger per dygn, och minst fem dagar i veckan. Mycket av skolarbetet kan dock göras då man är nedkopplad.

I samarbete med Hästsportens folkhögskola kan vi även erbjuda en allmän kurs som är delvis på distans med inriktning trav eller islandshäst alternativt inriktning ridsport. Läs mer på Hästsportens folkhögskola.

 

Allmän kurs på distans

Längd
1-3 år beroende på förkunskaper och kursval.

Kursstart
Augusti och januari.

Sista ansökningsdag
15 maj för kursstart i augusti.
1 december för kursstart i januari.

Behörigheter
Godkänd allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Studiefinansiering
Kursen berättigar till studiemedel. Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN) för information och hjälp.

Kurskostnad
Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 250 kr som används till studiematerial, försäkring och skolgemensamma aktiviteter.

Antagningsvillkor
Grundskolekompetens eller motsvarande.

För information om skolan
Tel: 021-14 07 05
info@vfhsk.se

För information om kursen
Lars Forsmark
Tel: 070-255 40 97
lars.forsmark@vfhsk.se

Ansökan stängd
Vi har nu stängt för ansökningar till höstterminen och öppnar för nya ansökningar i höst igen.
Tack för visat intresse och välkommen att söka i höst.

X