Välkommen till vår nya hemsida!

Publicerat: 3 juni

Vi lanserar nu vår nya hemsida, det är jättekul! Min förhoppning är att den ska kännas fräsch och relevant för våra besökare. Vår hemsida (sidor) ska fånga aspekter av den dagliga verksamheten och förhoppningsvis ska det som beskrivs kännas lättsamt för alla våra verksamheter och spegla vad Västerås folkhögskola, Bergslagens folkhögskola och Folkhögskolan i Köping genomför. Den ska vara intressant både för besökare som allmänt sett är intresserade av folkhögskola som skolform och för de som är specifikt intresserade av våra folkhögskolor. Den ska vara ett verktyg för våra studerande och personal och den ska kunna fånga ett intresse från presumtiva deltagare.

Ibland känner jag att folkhögskolor lever sitt eget liv. Jag är stolt över att arbeta på folkhögskola och vet att vi måste visa för omvärlden att folkhögskolan kanske har mer relevans är vad den någonsin haft. Genom denna blogg kommer texter att läggas ut och kunna kommenteras. Syftet med bloggen är att på ett personligt sätt kunna kommunicera frågor som berör folkhögskola, lärande, samhällsutveckling, framtidsfrågor, kultur och kanske även det som kan betraktas som livsval och allmänmänskliga frågor. Just i den skärningspunkten befinner sig folkhögskolan, våra speciella karaktärsdrag, inga frågor är omöjliga på en folkhögskola. Jag vill gärna att fler funderar kring de frågor som jag kommer att ge uttryck för.

Nu stundar avslutningstider och Västerås kommer för första gången att ha avslutning i Västerås slott, där landshövding Håkan Wåhlstedt kommer att medverka. Det kommer att bli jätteroligt och det ska bli spännande att se hur hur tvåhundra folkhögskoledeltagare kommer att reagera. I Bergslagen genomförs avslutningen i Norbergs gamla Tingshus med avrundning på Mariagården.

Väl mött om folkhögskola genom den nya hemsidan och den nya bloggen!

Tomas Aronsson

?